Konstnär: Patrik SöderstamMedia: KollageDatum: 2024

Utställning, Scrufy, Patrik Söderstam

Scrufy
Patrik Söderstam
Bar Brillo
12.03.2024 – 20.04.2024

Verk är till salu, verklista finns här

Patrik Söderstam arbetar med jagets yta och psykets spöken. Verk i rörelse och statiska objekt som fungerar tillsammans. I projektet Scrufy arbetar Patrik Söderstam med skönheten i det nertrampade godispapperet. Ambivalensen i livet. Vackert och trasigt.

Patrik Söderstam har handstämplat 40 st textilier i olika färgställningar som färdigställs till verk. Hans småskaliga konstnärliga produktion är symboliskt. Repetition, samtidigt egna identiteter, som du och jag.

Patrik Söderstam
Född 1973. Bosatt i Stockholm.
Bachelor och Master från Central Saint Martins of Art and Design/ London. 1998-2003.
Lektor på Konstfack Textil. 2009-2021

Scrufy är symboliskt upplyfta godispapper som speglar det vackra i det nertrampade. Jagets yta och skimret på andra sidan. Sött och vackert. Kladdigt och trasigt. Med mitt hantverk laddar jag det bortkastade med ny energi, estetik och mening. Jag höjer värdet på det slitna och patinerade.

Patrik Söderstam

 

Arbetet är en serie, en produktion. Verk placerade bredvid varandra identiskt hoptryckta. Repetition samtidigt med egna identiteter. Som du och jag.

På Bar Brillo visar Söderstam tio färgställningar med olika uttryck och symbolism. Tio verk visas som Flat, en som Corner, en som Upper Corner och tre som LOL POP/ godisklubba. Utöver det visar Söderstam två U2/ siluettporträtt i form av Scrufy verk. Totalt 17 objekt.

 

Sedan 2017 har Söderstam utvecklat en metod där han tillverkar stora stämplar som han använder för att trycka på textil. Trycket ger en direkt sliten känsla. Varje tryck får samma form samtidigt unikt varje gång. Repetition och identitet. Uttrycket är enkelt och massproducerat men har liv i sin patina, i hantverket och kompositionen.