Home Home

Musik, konst, mat- och dryckesrelaterade aktiviteter.
Läs om allt extra som händer på Taverna Brillo de närmaste veckorna.

april

Torsdag 22 april - Torsdag 1 juli
00:00 - 00:00
Matsalen

Handarbetets Vänner ramar in Bohlin

Efter en inbjudan från Taverna Brillo har studerande på Handarbetets Vänners Skola formgett nya textilier till Jonas Bohlins armatur Taverna. Tio lampkroppar har blivit klädda med handvävda tyger. Det inspirerande uppdrag som restaurangen gav skolans studerande innebar nästan fria händer, så länge hänsyn togs till att restauranggästerna skulle kunna se varandra och maten. Många tog utgångspunkt i Jonas Bohlins ursprungstankar om textilt återbruk och resurshänsyn vid materialval och utformning.

Onsdag 21 april - Torsdag 1 juli
00:00 - 00:00
Växthuset

Elin Odentia (ed-art ed.) & Stina Löfgren via SAK

Taverna Brillo visar ett verk som är ett samarbete mellan ed. art och Sveriges Allmänna Konstförening Elin Odentia skapar i sina verk intrikata former, arbetar med minutiös noggrannhet fram kulörer och ytor; rumslighet eller ett slags kroppar som kan vrida sig undan eller konfrontera. De två motställda mjuka vågformer känns igen från Odentias storskaliga målningar, men för detta tryck ville hon skapa något specifikt för grafik. I samma rum visas Stina Löfgrens SAK Edition Herbarium som är fantastiska naturstudier i emalj, organiska former, överdrivna i färg och storlek. Objekten bär hennes omisskännliga formspråk med reducerade former, där den tecknade linjen är central, den markerar, avgränsar och anger motivet. Emaljen som material är slitstarkt och hårt vilket kontrasterar fint mot de motiv hon arbetat med, sköra löv och andra växtdetaljer.

juni

Tisdag 15 juni - Lördag 31 juli
16:00 - 00:00
Bar Brillo

Utställning Appleby Horse Fair, Eva Edsjö

"De dundrar fram, i galopp, mitt inne i det lilla samhället. Ingen sadel, ingen hjälm så klart. Det är en hästmarknad, men de är lika mycket där för att visa upp sig själva." Eva Edsjö har fotograferat Irländska Travellers under många år, denna långsiktighet har gjort att hon har fått tillgång till att se och dokumentera dessa glimtar. Verken från denna svit är tagna på Appleby Gypsy Horse Fair

Tisdag 15 juni - Lördag 31 juli
16:00 - 00:00
Bar Brillo

Första visning av Utställning Appleby Horse Fair, Eva Edsjö

Eva Edsjö har fotograferat Irländska Travellers under många år, denna långsiktighet har gjort att hon har fått tillgång till att se och dokumentera dessa glimtar. Verken från denna svit är tagna på Appleby Gypsy Horse Fair. Eva Edsjö om Appleby Horse Fair; "De dundrar fram, i galopp, mitt inne i det lilla samhället. Ingen sadel, ingen hjälm så klart. Det är en hästmarknad, men de är lika mycket där för att visa upp sig själva."