Boka bord hos oss

Taverna Brillo är en mötesplats att samlas på för en unik matupplevelse. Enklaste sättet att få bord är att boka direkt här på hemsidan. Välkommen!

Är ni 9 personer eller fler? Kontakta oss på: info@tavernabrillo.se För eventuella frågor kontakta oss gärna på telefon: 08 519 77 800

Menyn på Taverna Brillo

Lunch

Veckans lunch

 

Tisdag

Tortelloni – spenat, ricotta, parmaskinka, Grana padano D.O.P, grönärtspuré, brynt smör

 

205

Onsdag

Brässerad oxkind - tomat, potatispuré med Grana padano, stekt shitakesvamp

 

215

Torsdag

Dagens fångst - pocherat ägg, spenat och fänkålsallad, pumpafrö-gremolata

 

220

Fredag

Grillad biff - parmesan-och tryffelsmör, rödvinssky, grönsallad, pommes frites

 

225

Veckans pasta

Fusilloni – vildsvinsragú, pecorino, gremolata

 

225

Veckans sallad

Pankopanerade rödräkor - salladsdressing, soltorkade tomater, pinjenötter, silverlök, radiccio, huvudsallad, fänkål, morötter

235
Veckans pizza

Amatriciana – tomatsås, guanciale, silverlök, pecorino

230
Snacks
Förrätter
Sallad
Pasta & Risotto
Varmrätter
Pizza
Tillbehör
Dessert
Boka bord

En levande mötesplats

Taverna Brillo är en restaurang i Stockholm med fokus på mat, dryck, konst, musik och puls. Vi serverar italiensk mat i svensk tappning med det bästa från två världar. Kom hit för en utsökt lunch, oförglömlig middag eller livlig natt.

Allt under samma tak

 

På Brillo är vi övertygade om att bra mat skapas med kärlek till råvarorna och stolthet till hantverket. Vi lagar all mat från grunden och använder gärna råvaror vi odlat eller fiskat själva. Det gör att vår matlagning blir mer hållbar samtidigt som vi skapar en smakupplevelse utöver det vanliga. Vid entrén kan du se på när vi tillverkar pasta i vårt eget pastarum och gräddar pizza i vedugnen.

Fisken som delvis fångats från vår egen fiskebåt SM4 Tarona, rensar vi i vårt fiskrenseri på undervåningen. På så vis minskar vi avståndet från hav till bord och skapar en färskare smakupplevelse som samtidigt är bättre för miljön. En stor del av våra grönsaker kommer direkt från våra egna odlingar vid Ulriksdals värdshus - endast 15 minuter från Stureplan. Det innebär att vi kan anpassa våra råvaror efter säsong och skapa hållbar mat som även smakar bättre.

En stor familj

 

Att äta på Taverna Brillo är en upplevelse större än själva maten. På samma sätt som vi har stolthet i vår matlagning så ser vi också till att du alltid får den bästa servicen och ett personligt bemötande. På Brillo ser vi oss gärna som en familj och inkluderar våra gäster i den beskrivningen. Kalla det ett andra hem, det gör vi!

Matsalen

 

I hjärtat av Taverna Brillo hittar du matsalen, själva navet i restaurangen där du kan samlas med vännerna för en matupplevelse utöver det vanliga. Inredningen är signerad Jonas Bohlin och liksom alla hans verk finns det väl genomtänkta detaljer. Se på när maten tillagas i köket intill samtidigt som du tar en Negroni i matsalsbaren eller betraktar konsten runt om i rummet. Hit kommer allt från kompisgäng, fem-dagars-stammisar, barnfamiljer och nyinvigda - alla har en självklar plats i Brillofamiljen.

Växthusbaren

 

Vid entrén från Humlegårdsgatan hittar du Växthusbaren, en plats där det är stimmigt och fullt av liv. Hit vallfärdar du på kvällarna för att uppleva senaste nytt inom musik, DJ’s och liveakter. Häng med en blandning originella och likasinnade på en av Stockholms populäraste barer där allt kan hända.

Bar Brillo

 

Närmast entrén på Sturegatan hittar du Bar Brillo, en livlig plats med kunniga bartenders, kreativa cocktails och noga utvald musik på vinyl. Starta kvällen med ett glas vin eller möt upp efter maten när tempot ökar framåt småtimmarna och baren fylls med nya bekantskaper. Drinklistan passar de flesta men bjuder gärna på det mest överraskande.

Espressobaren

 

Välkommen till den självklara platsen för att njuta av god dryck i Stockholm! Direkt till höger när du kommer in till oss ligger Espressobaren som vi i december 2022 piffade upp ordentligt. Här kan du avnjuta de godaste italienska vinerna, en stämningsfull drink eller en helt vanligt ljus lager. Perfekt för en lyckad AW!

Hitta till Brillo

Samla familjen eller vännerna och låt oss visa vägen.

Humlegårdsgatan 19 (Växthusbaren)
Sturegatan 6 (Matsalen, Espressobaren och Bar Brillo)

 

+46 8 51977800

info@tavernabrillo.se

För stora sällskap

Att avnjuta god mat i gott sällskap hör den italienska middagen till. Samla familjen, arbetskollegorna eller vännerna och låt oss ta hand om er. För sällskap på 9 personer eller fler, vänligen kontakta oss på mail eller telefon.