Hero banner Hero banner

Välkommen till Salumerian

När du kliver in genom våra dörrar och riktar din blick åt höger, möts du omedelbart av vår Salumeria – en skatt för den som älskar vin och chark. En Salumeria är traditionellt en matbutik med fokus på högkvalitativa charkuterier och andra delikatesser. Hos oss är Salumerian den mest naturliga platsen för att uppleva Stockholms godaste viner och charkuterier!

Här bjuder vi dig på en resa genom Sydeuropa där noggrant utvalda charkuterier och viner gifter sig. Det är den ultimata destinationen för en spontan after work med vänner eller en stund att njuta av lite smått och gott innan din middag hos oss. På Taverna Brillo är Salumerian en viktig del av vår medelhavsinfluerade upplevelse, där kvalitet och njutning går hand i hand.

Salumerian på Taverna Brillo
Salumerian på Taverna Brillo

Vår meny

Lunchmeny

Lunch v 48

Vi tar i första hand grönsaker från vår odling i Ulriksdal.

 

 

MÅNDAG

GRILLAD KYCKLING, med skogssvamprisotto, krispig kål och parmesan

 

215

TISDAG

HELGRILLAD GRISKARRÉ, med pommes procevençal, aioli, pimentos pequillos och ruccola

 

205

ONSDAG

MERGUEZ ”TUNISIENNE", Lammkorv med nordafrikansk tomatragu, cous cous, russin, mandel, koriander och yoghur

 

195

TORSDAG

FISK & SKALDJURSGRYTA, Sydfransk fisk och skaldjursgryta med fänkål, morot, rouille och krutonger

 

235

FREDAG

STEAK & FRITES, Helgrillad biff, pommes frites, haricots verts och harissabearnaise

 

245

Veckans vegetariska 

 

BRILLO FALAFEL, med libabröd, hummus, tomat, picklad kål och mynta yoghurt

 

 

195

Salumeria Mixta

Charkmästarens urval av charkuterier och ost med tillbehör

 

270

DELIZE (Konserverade delikatesser)

Serveras med bröd, citron & salsa Canaria

Boccerones i vinäger

Blåmusslor ''Escabeche''

Små Sardiner i olivolja

Sardeller i olivolja

Sardeller i smör

Drottning kammussla, tomat

Näbbgädda i olivolja

 

 

125

110

75

120

120

85

95

OSTRON

Serveras med grillad jalapeño/schalottenlök vinäger och citron

Fine de marenne No 3

Utah Beach No 3

Super Chironfils No 3

 

 

35

45

45

SNACKS  

HUMMUS TAHINI
garbanzo, grön harissa, olivolja och vedugnsbakat pita

FALAFEL
syrad rödkål och sauce picante

CALAMARES FRITI
friterad bläckfisk med aioli, chimi churry och citron

CROQUETTES
lufttorkad Iberico Bellota, parmesan och jalapeno

DADLAR
rostad mandel, salami och havssalt

 

125

 

130

 

145

 

135

 

80

FÖRRÄTTER  

TONFISKTARTAR
Granatäpple, röd endive och sumac 

PULPO ”SHASHLIK”
Grillad bläckfisk med salsa på grillade grönsaker och inlagd citron 

HAMACHI CRUDO
råmarinerad fisk med gurka, svart lime och mynta 

 

215 

 

220

 

190

DAGENS FÅNGST OCH KÖTTDETALJER

FRÅN FISKKYLEN

Serveras med pommes frites, grönsallad, Brillo-hollandaise, citron och
salsa Canaria

SVÄRDFISK KOTLETT
Krokfångad, Conil de la frontera, Cádiz, ES...............................................370

GÖS
Garn.Ronny Andersson, Mälaren..............................................................395

 

FRÅN KÖTTKYLEN

Serveras med pommes frites, grönsallad, bearnaisesås, citron och
salsa Canaria

DOVHJORT, SVERIGE
Erstavik, Saltsjöbaden....................................................................................410

RYGGBIFF MED KAPPA, SVERIGE
Delsbogård, kviga, minst 24 månader.........................................................425

 

DESSERT 

CITRONPAJ – maräng, hallonsorbet

PISTAGEPAJ – filo, frangipan, pistageglass

CHOKLADPRALIN – saltkola

OST – ett urval av våra ostar

 

 

135 

145 

45 

195 

 

 

Kvällsmeny
Söndagsmeny
Salumerian
taverna brillo

Låt oss hålla kontakten!

Missa inte allt nytt som händer hos oss. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få erbjudanden, inbjudningar och annat spännande. När du prenumererar på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Drinkar på Taverna Brillo

En present som inte kan gå fel

Ta det säkra före det osäkra och välj en matupplevelse utöver det vanliga. Våra presentkort gäller på allt från kaffe till helkvällar i både barerna och restaurangen. Vem skulle du vilja bjuda på middag?