Hero banner

Om Taverna Brillo

Dörrarna till Taverna Brillo slogs upp 2011 med ambitionen att bli ett av Sveriges främsta brasserier och skapa Sveriges godaste pizza. Idag har det blivit ett vattenhål för en bred publik dit du kommer för en matupplevelse utöver det vanliga.

Med kärlek och stolthet

 

Under den relativt korta tid sedan Brillos födelse har mycket hänt innanför våra väggar. Magnus Nilsson (f.d kökschef), ställde sig tidigt frågan vad man får om man slår ihop det mest italienska med något av det mest svenska. Med toppingar som löjrom, prästost, rödlök, dill och citron fick snart en av de mest traditionella rätterna en ny form och Löjromspizzan, en modern klassiker var född. På samma sätt gjordes bruschetta med toppingar på krabba eller anklever — något som också blev Brillos identitet - ett italienskt kök i modern svensk tappning.

 

När familjen och släkten på upp emot 60 personer samlas så handlar det inte bara om maten utan även om sällskapet och traditionen.

 

Idag är menyn delvis skriven på italienska och där vår nuvarande kökschef Edoardo Ottati tydligt satt sin prägel på både maten och kulturen kring den. Han tar med sig mycket från Italien och Napoli där han inspirerats från egen mormors matlagning. När familjen och släkten på upp emot 60 personer samlas så handlar det inte bara om maten utan även om sällskapet och traditionen.

 

Brillo har alltid handlat om mer än själva matupplevelsen. Precis som vårt namn antyder; ”Taverna” - en allmän lokal, där gäster kan beställa mat och dryck, och ”Brillo” som betyder ”solstråle” eller ”salongsberusad”, så vill vi gärna också att upplevelsen ska kännas; inspirerande, skinande glatt och med berusning av omgivningen.

  • Vill du veta hur vi tar ansvar?

    Taverna Brillo är en del av Svenska Brasserier och tillsammans jobbar vi långsiktigt för hållbar utveckling, både när det kommer till vår personals välmående och miljön.

  • Vill du arbeta hos oss?

    Just nu söker vi flera härliga kollegor. Vi ser gärna att du som söker till oss är driven, ambitiös och gillar att arbeta i ett högt tempo.

  • Vill du komma i kontakt med oss?

    Hittar du inte det du letar efter, glömt något vid ditt besök eller har allmänna frågor? Prata med oss så hjälper vi dig.

För stora sällskap

Att avnjuta god mat i gott sällskap hör den italienska middagen till. Samla familjen, arbetskollegorna eller vännerna och låt oss ta hand om er. För sällskap på 9 personer eller fler, vänligen kontakta oss via mail eller telefon.

En present som inte kan gå fel

Ta det säkra före det osäkra och välj en matupplevelse utöver det vanliga. Våra presentkort gäller på allt från kaffe till helkvällar i både barerna och restaurangen. Vem skulle du vilja bjuda på middag?

Vi är en stor familj

Svenska Brasserier är samlingsnamnet för en grupp restauranger med några av landets mest intressanta koncept. Vår mat har sitt ursprung i svensk gastronomi och estetik, men kombineras ofta tillsammans i en annan matkultur. Vi skapar mötesplatser i stora lokaler och med generösa öppettider.

 

Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter inom koncernen och vi är stolta över den härliga gemenskapen som finns bland våra medarbetare. Hos oss får du bra förmåner i en seriös koncern samtidigt som det är viktigt att ha kul på jobbet ihop. Svenska Brasserier har en värdegrund som vilar på orden generositet, tillgänglighet, trovärdighet och underhållning.