Hero banner

Danyel Couet och Sebastian Thuresson skapar unik medelhavsmagi på Taverna Brillo

Hösten 2023 markerar en milstolpe i Taverna Brillos decennielånga historia. Den välrenommerade kockduon Danyel Couet och Sebastian Thuresson klev in som delägare, krögare och kreativa ledare i Taverna Brillo på Sturegatan 6. Men det är inte första gången som de två samarbetar, faktum är att deras kulinariska resa tillsammans sträcker sig över 15 år.

Ett mångårigt och framgångsrikt samarbete

Deras gemensamma resa startade 2008 på den ansedda krogen Fredsgatan 12 inom F12-gruppen, där Danyel Couet var krögare och Sebastian Thuresson kock. Det tog inte lång tid innan de båda insåg att deras olika kompetenser kompletterade varandra. Deras samarbete har varit framgångsrikt på grund av deras ömsesidiga respekt och förmåga att dra nytta av varandras styrkor.

- Vi är extremt olika egentligen. Sebastian är analytisk och tålmodig, han ser viktiga detaljer som jag ofta missar. Jag själv kör ofta på känsla och instinkt, men kombinationen blir bra. Det vi har gemensamt är ett enormt driv att alltid göra bättre. Vi tar aldrig komplimanger för givet och strävar alltid efter att skapa wow-upplevelser för varje gäst, säger Danyel Couet.

Danyel Couet

År 2014 kom Sebastian Thuresson på andra plats i Årets Kock med Danyel Couet som coach, en period de båda minns som särskilt glädjefylld samt lärorik för deras samarbete. Även Danyel har tävlat i Årets Kock samt medverkat i program som “Kockarnas Kamp” (år 2014 och 2023) och som programledare för “Sveriges yngsta mästerkock”. Med åren och det breda spektrum av erfarenheter de har samlat tillsammans, har en vision växt fram - att driva restauranger som präglas av en varm och familjär atmosfär, där den kreativa nivån är hög och gästerna alltid känner sig avslappnade. År 2018 blev denna dröm verklighet med öppnandet av duons första egna restaurang, Allegrine, belägen på Kammakargatan 22 i Stockholm. Restaurangen är en hyllning till Danyel Couets farmor och den genuina franska mat som hon lagade under hans uppväxt, och som väckte hans passion för matlagning till liv.

Danyel Couet och Sebastian Thuresson

Taverna Brillo – en stolt representant för medelhavsgastronomi i Stockholm

Med de framgångar som Allegrine hade uppnått, väcktes gradvis en önskan om att få starta upp en till krog och skapa något nytt, med samma familjära atmosfär men ett annat kulinariskt koncept. Både Danyel och Sebastian har varit nära vänner med PG Nilsson, grundare av Svenska Brasserier, i många år. Önskan att tillsammans skapa en unik restaurangupplevelse har funnits länge, och när möjligheten dök upp var beslutet att satsa på konceptet "Medelhavet" för Taverna Brillo självklart. Nu har de gemensamt tagit på sig rollen som stolta företrädare för medelhavsgastronomin i Stockholm genom Taverna Brillo.

Sebastian Thuresson

- Vi har alltid älskat maten och atmosfären som Taverna Brillo har erbjudit. Och eftersom vi kommer från att ha lagat mycket fransk mat och Brillo stått för det italienska, kändes det helt naturligt och självklart att knyta samman detta och göra Taverna Brillo till en plats för medelhavsgastronomi i Stockholm, säger Sebastian Thuresson.

Visionen är att Taverna Brillo inte bara ska vara en restaurang utan en levande plats som kommer att förändras över tiden. Med en röd tråd av medelhavsmat och passion för råvaror strävar de efter att göra Taverna Brillo till den bästa krogen i centrala Stockholm. För Danyel och Sebastian är mat mycket mer än bara näring; det är en konstform och en möjlighet att föra människor samman kring hantverk, tradition och passion.

 

- Mat är en stor del av alla människors liv, oavsett vilket land eller kultur man kommer ifrån. Vi är mycket förtjusta i den matkultur som finns just i medelhavsländerna. När man ska träffa sina nära och kära gör man ofta det ute på restaurang. Man tar med den personliga familjestämningen ut och samlas kring mat som har lagats med passion och kärlek, och så delar man på allt. Det brukar ofta bli lite stökigt, vilket jag verkligen älskar, säger Danyel Couet.

Danyel Couet och Sebastian Thuresson på Taverna Brillo

Passion för hållbarhet i råvaror och matkultur

Med en stark kärlek för råvaran och en strävan att göra hållbara val har de skapat en unik plats som hämtar inspiration från medelhavsområdet för att ge en unik touch till nordiska råvaror. Faktum är att både Danyel och Sebastian tycker om att spendera sin fritid ute i naturen där de jagar eller fiskar, en passion som speglar deras respekt för råvaror och hållbarhet. Resultatet av deras jakt- och fiskelycka hamnar sedan på Taverna Brillos meny.

 

- Att låta sig inspireras av naturen och människorna omkring oss är en naturlig och viktig del av den kontinuerliga kreativa processen som pågår i ett restaurangkök. Med en kombination av nytänkande och innovation, samtidigt som vi upprätthåller en djup respekt för traditioner och råvaror, kan vi utveckla en hållbar matkultur som kommer att tilltala såväl dagens som framtidens restauranggäster, säger Danyel och Sebastian tillsammans.

taverna brillo

Låt oss hålla kontakten!

Missa inte allt nytt som händer hos oss. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få erbjudanden, inbjudningar och annat spännande. När du prenumererar på vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.