Välkommen till Matsalen
I hjärtat av Taverna Brillo finner du matsalen, själva navet där du samlas med vännerna för en unik matupplevelse. Se på när maten tillagas i köket intill samtidigt som njuter av ett glas vin i matsalsbaren eller betraktar konsten runt om i rummet. Här är det högt i tak och ständig rörelse.
För de mer soliga dagarna välkomnar vi dig till vår populära uteservering på Sturegatan, en plats där kan du känna vimlet från Stureplan eller se solen gå ner över Humlegården. På samma sätt som vi har stolthet i vår matlagning så ser vi också till att du alltid får den bästa servicen och att ditt besök känns både personligt och avslappnat. Hit kommer allt från artister till fem-dagars-stammisar, barnfamiljer och nyinvigda, alla har en självklar plats i Brillofamiljen.
Vår meny
LUNCH V.17
Vi tar i första hand grönsaker från vår odling i Ulriksdal.
MÅNDAG
Marockansk köttgryta, raz el hanout, kumin morötter, dadlar, cous cous |
195 |
TISDAG
Grillad Svensk Pluma, grönpeppar sås, haricoverts, och rostad potatis |
195 |
ONSDAG
Biff kofte, bulgur, tabouleh, feta ost, och kramig tomat sås |
195 |
TORSDAG
Brässerad kyckling, gnocci, bladspenat, rostad lök, konfiterad tomater, och smörsås |
195 |
FREDAG
Kalv tri-tip, gem sallad, pico de gallo, harrisa bernaise och pommes |
235 |
FÖRRÄTTER | |
HUMMUS TAHINI
Garbanzo, grön harissa, olivolja, vedugnsbakad bröd |
125 |
FALAFEL
Syrad rödkål, sauce picante |
130 |
FRITO MIXTO
Friterad bläckfisk, smelt, calamari, aioli, chimi churry |
145 |
CROQUETTES
Lufttorkad Iberico Bellota, parmesan, jalapeño |
135 |
HALV RÅBIFF
Harissa, syrad lök, grillat bröd |
180 |
VARMRÄTTER |
|
VEGETARISK
Rostad broccoli, mahumarra, mynta yogurt, valnötter, gurka, och brynt smör |
195 |
FISK
Za’atar bakad torskkrage, rotselleri pure, citron syrad spetskål, och buerre blanc |
235 |
GREKISK SALLAD
Gurka, tomat, fetaost, oliver, rödlök |
215 |
SOPPA
Rostad paprikasoppa, gremoulata, och spanakopita |
155 |
KLASSIKER
RÅBIFF Friterade färsklökar, harissa, citroninlagd aubergine |
260 |
FRÅN FISKKYLEN OCH KÖTTKYLEN
VI KÖPER DIREKT FRÅN AUKTIONERNA I STOCKHOLM, GÖTEBORG OCH ÖVRIGA VÄRLDEN |
|
DORADE HEL URBENAD, Odlad, Egeiska havet, TR
Grillade grönsaker, citron, salsa canaria |
295 |
RYGGBIFF MED KAPPA, SV,
Delsbogård, kviga, minst 24 månader Pommes frites, sallad, bearnaisesås |
395 |
DESSERT | |
TARTE DU JOUR | 95 |
MARÄNGDESSERT
Mango, passionfrukt, lime |
150 |
CHOKLAD MILLEFUILLE
Vaniljglass, choklad, hasselnötter |
135 |
STICKEY BANOFFY PUDDING
Kolasås, rom, banan |
135 |
RABARBER
Yoghurtglass, kardemumma, hibiscus |
125 |
AFFOGATO
Vaniljglass, espresso |
65 |
KAFFEGODIS | 45 |
Vi tar i första hand grönsaker från vår odling i Ulriksdal.
SNACKS OCH FÖRRÄTTER | |
HUMMUS TAHIN Garbanzo, grön harissa, vedugnsbakad pita |
125 |
FALAFEL Syrad rödkål, sauce picante |
130 |
FRITO MIXTO
Friterad bläckfisk, smelt, calamari, aioli, chimi churry |
145 |
CROQUETTES Lufttorkad Iberico Bellota, parmesan och jalapeno |
135 |
SALUMERIA MIXTA Utvald chark och ost för dagen | 195 |
SALUMERIA GRAND DELUX | 450 |
HALV RÅBIFF
Harissa, syrad lök, grillat bröd |
180/ 225 |
VIT SPARRIS
Citronbakad sparris, stenbitsrom, citronverbena |
195 |
BURRATA
Melon, tomat, basilika, espelettepeppa |
185 |
VARMRÄTTER |
|
SOCCA
Kronärskocka, syrad grön tomat, fetaost |
255 |
RÅBIFF
Friterade färsklökar, harissa, citroninlagd aubergine |
260 |
LINGUINI MED SKALDJUR
Tomat, harissa, citron |
350 |
SECRETO DI IBERICO
Marinad kronärskocka, romesco |
335 |
KVÄLLENS FISK OCH KÖTT
VI KÖPER DIREKT FRÅN AUKTIONERNA I STOCKHOLM, GÖTEBORG OCH ÖVRIGA VÄRLDEN |
|
FRÅN FISKKYLEN |
|
HÄLLEFLUNDRA Tromsö, No
Bakade och konserverade tomater, chili escabeche, olivolja |
420 |
BLÄCKFISK Thyboron, DK
Fänkål, blåmusslor, sobrasada, citron |
280 |
PIGGVAR Stroltz Seafarm, NO
Mjölkkokt mandel, grillad vitlök, skaldjurshollandaise |
495 |
UER/KUNGFISK Gamvik, NO
Sotad cima de rapa, gravad citron, oliver |
295 |
FRÅN KÖTTKYLEN |
|
ENTRECÔTE PÅ BEN, Black Angus Salamanca Sp (ca 40 min)
Bakade tomater, grönsallad, pommes frites, bearnaise |
1350 (2p) |
T - BONE Black Angus Salamanca (Sp) (ca 40 min)
Grillad biff på ben och oxfiletartar. |
1580 (2p) |
RYGGBIFF MED KAPPA Delsbogård, kviga, minst 24 månader (Sv)
Bakade tomater, grönsallad, pommes frites, bearnaise |
425 |
DESSERT | |
AFFOGATO
Vaniljglass, Espresson |
65 |
MARÄNGDESSERT
Mango, passionfrukt, lime |
150 |
CHOKLAD MILLEFUILLE
Vaniljglass, choklad, hasselnötter |
135 |
STICKEY BANOFFY PUDDING
Kolasås, rom, banan |
135 |
RABARBER
Yoghurtglass, kardemumma, hibiscus |
125 |
KAFFEGODIS | 45 |
OST
Bittersallad, honung, vinäger, fröknäcke |
75/195 |
SALUMERIAN |
|
Oliver/Marcona mandlar | 65 |
Padrones Escabache | 95 |
CHARCUTERIE (50g) | |
Jamon Iberico Belllota, 36 mån SP | 245 |
Noir de Bigorre, 20 mån FR | 215 |
Magalica, 24 mån SP | 155 |
Prosciutto San Daniele, 18 mån IT | 145 |
Coppa di Parma IT | 125 |
Salchichon Iberico Bellota SP | 105 |
Fuet Especial SP | 85 |
DELIZIE (KONSERVERADE DELIKATESSER) Serveras med bröd, citron & salsa Canaria |
|
Boccerones i vinäger |
125 |
Blåmusslor ”Escabeche” | 110 |
Små sardiner i olivolja | 75 |
Sardeller i olivolja | 120 |
Sardeller i smör | 120 |
Drottningkammussla, tomat | 85 |
Näbbgädda i olivolja | 95 |
Vi tar i första hand grönsaker från vår odling i Ulriksdal.
SNACKS OCH FÖRRÄTTER |
|
HUMMUS TAHIN
Garbanzo, grön harissa, olivolja och vedugnsbakad pita |
125 |
FALAFEL
Syrad rödkål & sauce picante |
130 |
FRITO MIXTO
friterad bläckfisk, smelt, calamari, aioli, chimi churry, citron |
145 |
CROQUETTES
Lufttorkad Iberico Bellota, parmesan och jalapeno |
135 |
RÄKCOCKTAIL
Grönlandsräka, gemsallad, melon, avocado, koriander |
175 |
HALV RÅBIFF
Harissa, syrad lök, grillat bröd |
225 |
SALUMERIA MIXTA
Utvald chark och ost för dagen |
195 |
SALUMERIA GRAND DELUX | 450 |
VARMRÄTTER |
|
MOULES FRITES
Pommes Frites, aioli |
225 |
GREKISK SALLAD
Gurka, tomat, fetaost, oliver, rödlök |
215 |
RÅBIFF
Friterade färsklökar, harissa, citroninlagd aubergine |
260 |
RYGGBIFF MED KAPPA Delsbogård, kviga, minst 24 mån (Sv)
Bakade tomater, grönsallad, pommes frites, bearnaise |
425 |
PORK BUN
Pulled pork, pommes frites, jalapenomajo, sallad |
295 |
DESSERT | |
MARÄNGDESSERT
Mango, passionfrukt, lime |
150 |
CHOKLAD MILLEFUILLE
Vaniljglass, choklad, hasselnötter |
135 |
STICKEY BANOFFY PUDDING
Kolasås, rom, banan |
135 |
RABARBER
Yoghurtglass, kardemumma, hibiscus |
125 |
AFFOGATO
Vaniljglass, Espresson |
65 |
KAFFEGODIS | 45 |
Vi tar i första hand grönsaker från vår odling i Ulriksdal.
AW SALUMERIAN VARJE FREDAG 16/19 / OSTRON 10:- | |
SALUMERIAN | |
Oliver/Marcomandlar | 65 |
Ost
Bittersallad, honung, vinäger, fröknäcke |
75/195 |
Padrones Escabache | 95 |
CHARK (50g) | |
Jamon Iberico Bellota, 36 mån SP | 245 |
Noir de Bigorre, 20 mån FR | 215 |
Magalica, 24 mån SP | 155 |
Prosciutto San Daniele, 18 mån IT | 145 |
Coppa di Parma IT | 125 |
Salchichon Iberico Bellota SP | 105 |
Fuet Especial SP | 85 |
Salumeria Mixta - Utvald chark och ost för dagen | 195 |
Salumeria Grand Delux | 450 |
DELIZIE (KONSERVERADE DELIKATESSER) Serveras med bröd, citron & salsa Canaria |
|
Boccerones i vinäger | 125 |
Blåmusslor ”Escabeche |
110 |
Små sardiner i olivolja | 75 |
Sardeller i olivolja | 120 |
Sardeller i smör | 120 |
Drottningkammussla, tomat | 85 |
Näbbgädda i olivolja | 95 |