Hero banner

Ett levande galleri

På Taverna Brillo är vi stolta över vår konst och vi vill fylla restaurangen med spännande upplevelser. Hittills har vi haft över 100 unika utställningar i våra lokaler. När du besöker våra vernissager och utställningar har du möjlighet att köpa konst, men vi är också måna om att ha permanenta verk som du alltid kan uppleva. Hos oss är det viktigt att låta konsten vara en del av rummet och få den att leva kvar i decennier, precis som restaurangen. Därför har vi låtit en del av våra verk skapas direkt på väggen och inredningen.

På Brillo händer det alltid något nytt och konsten är inget undantag. Upplev den genom våra utställningar, under en måltid eller på en drink i baren.

Läs mer

Tidigare

preview image
Konstnär: Leo ParkMedia: MåleriDatum: 2019

Leo Park på Bar Brillo

Efter Leo Parks utställning ”Emperor Of Ice Cream” vid masterprogrammet på Konstfack, så har Taverna Brillo nöjet att visa upp Leo Parks verk. Leo har också tidigare ställt ut bl.a. på Lilla Baren på Riche. Leo Parks måleri är en mix av influenser: grekiskt vasmåleri, romansk skulptur, graffiti, kubism, serier och folkkonst. Motiven är en blandning av antika myter och populärkulturella fenomen. I utställningen på Bar Brillo visar han verk som kretsar kring sommarens förlustelser; badande, ätande och älskande.
preview image
Konstnär: Amanda OomsMedia: KollageDatum: 2023

Amanda Ooms – Alla Timmarna. Med nya verk, med nyvunnen kärlek för collage.

Ooms har vågat såga sig igenom mögliga affischer på gatan, gulnade tidskrifter från förkrigstiden och klassiska mästerverk av Munch, Michelangelo, Picasso med flera. ALLA TIMMARNA har en dubbel betydelse. Arbetet tog Ooms ur en svår livskris. Att våga riva, klippa och skära helt ohämmat och sätta ihop på nytt gav henne möjlighet att se det egna livet på samma sätt. En massa bitar, viktiga och oviktiga, skapar en ny helhet. Det gäller att hitta skönheten, en form av ordning, även om vissa bitar är fula. Konstverken är en inbjudan till att se det gamla i nya sammanhang. Var och en kan välja sin historia i bilderna. Vi lever ju in en brytningstid, säger Amanda Ooms. Kanske måste vi våga riva sönder mer än bara bilder, och sätta ihop det på nytt?
preview image
Konstnär: Ragnar PerssonMedia: MåleriDatum: 2023

Ragnar Persson Green Room, i Bar Brillo

Ragnar Persson visar verk i Bar Brillo från tisdag 17 oktober 2023 till lördagen den 25 nov. Den första utställningen på återöppnade Bar Brillo är med en konstnär som blivit älskad av Stockholms konstscen. I Baren presenteras 10 verk på glas, samt ett stort textil verk. Ragnar har även gjort motiv till Barmenyn och till ett antal servetter. Ragnar Persson är född i Tavelsjö utanför Umeå under sin barndom spenderade han somrarna i Norrland. Det kan vara därför som skog och djur återkommer i hans verk. Men inte bara barndomen utan även tonåren avspeglar sig i verken. Det som kan kännas som oskyldiga och gulliga motiv blandas med hårdrockens estetik (till exempel döskallar, svarta månar och mytologiska väsen). I hans verk märks det hur Ragnar älskar att teckna, eller som han själv uttrycker det; "Det finns en sprängkraft i teckningar som är helt makalös."
preview image
Konstnär: Sanna FriedMedia: MåleriDatum: 2023

”Min farmor Hédi Fried”, konst av Sanna Fried

Sanna Fried, barnbarn till förintelseöverlevaren och psykologen Hédi Fried, visar utställningen "Min farmor Hédi Fried" och verken är konstnärens tolkning av sina privata foton på sin farmor. Konstnären vill föra vidare Hédi Frieds kamp och visa hur hon ser henne som tredje generationens överlevande. I samband med öppningen av utställningen hålls också ett panelsamtal med fyra andra tredje generationens överlevare av förintelsen. Utställningen är tänkt att vara en mötesplats för samtal och reflektion. ”Min farmor Hédi Fried”, handlar om Sanna Frieds farmor, och deras relation och vad det innebär att leva som tredje generationen till en överlevande från ett folkmord. Sanna Fried är konstnär och barnbarn till författaren Hédi Fried (f.15/6-1924-d.19/11-2022) "Jag vill, som ”third generation”, visa min farmor Hédi som jag ser henne och föra vidare hennes kamp genom att hålla hennes minne vid liv." -  Sanna Fried I oljefärg tolkar Sanna Fried  privata foton på hennes farmor, som gammal och ung. Med tavlorna vill Fried skapa en utställning som också är en mötesplats för samtal och reflektion.
preview image
Konstnär: Oskar KorsárMedia: IllustrationDatum: 2023

Die folia sui Rouge clotre, Oskar Korsár

Oskar Korsár, född 1977 i Umeå, är en svensk konstnär. Han är mest känd för sina detaljerade tuschteckningar och för sina skulpturer i brons. Korsár är utbildad vid Konstfack i Stockholm 1998–2001 och hans verk har ställts ut både i Sverige och internationellt. Med en bakgrund som graffitimålare och en utbildning i grafisk formgivning refererar bilderna estetiskt framför allt till serieteckningar och expressivt måleri. Flera av hans verk rymmer en ångestfylld melankoli. Anorektiska kvinnofigurer med avlånga, överdimensionerade huvuden utför enkla aktiviteter som att klä på sig, diska eller samtala på sängen. Det finns ingen närhet mellan figurerna. De känns ensamma och introverta.
preview image
Konstnär: Casandra CornelioMedia: SkulpturDatum: 2023

Casandra Cornelio, #Free Materials, Utställning på Bar Brillo

Her sculptures isolate the movements of humans and/or objects. By doing so, new sequences are created which reveal an inseparable relationship between motion and sound. In a search for new methods to ‘read the city’, she often creates work using the mantra “relaxing is not a crime”. By questioning the concept of movement, she finds that movement reveals an inherent awkwardness, a humor that echoes our own vulnerabilities. The artist also considers movement as a metaphor for the ever-seeking man who experiences a continuous loss. Her works are often about contact with architecture and basic living elements. Energy (heat, light, water), space and landscape are examined in less obvious ways and sometimes developed in absurd ways. Process, motion, and changes are the three keystones in her work. Casandra Cornelio currently lives and works in Malmö.
preview image
Konstnär: August ErikssonMedia: FotografiDatum: 2023

August Eriksson / Det gäller alla

En trafikskylt är auktoritetens röst, ett imperativ. Budskapet är kort och koncist. Det är viktigt att på bråkdelen av en sekund kunna läsa och förstå budskapet samt handla därefter. Vi förväntar oss att alla andra gör detsamma för att undvika kaos och olyckor. En trafikskylt påkallar ens uppmärksamhet mot något viktigt. Men vad händer om uppmärksamheten riktas mot uppmärksamheten själv? Meddelandet kan vara en varning – handla nu annars händer något fruktansvärt. Uppmärksamhet är också helt centralt inom buddhistisk praktik. August Erikssons konstnärsskap utgår från fotografi och expanderar till andra media. Han utforskar perceptionens relation till rörelse och möjligheten att finna mening genom upprepning. Fotografierna – gärna i bokform – blir en meditativ process och ett gestaltande av händelselösheten. Skyltarna relaterar till en annan aspekt av meditation, som handlar om att helt plötsligt skaka om medvetandet.
preview image
Konstnär: Sahara WidoffMedia: InstallationDatum: 2023

Sahara Widoff “The Last Complete Full Moon Collection”

Sahara Widoff “The Last Complete Full Moon Collection” Växthuset, Taverna Brillo 25.01.2023 - 04. 03.2023 Sahara Widoff (born 1979) is a Swedish and Stockholm based artist and curator. At her exhibition in Taverna Brillo Sahara is exploring the use of light as a changing materia, the metamorphosis and the connection to shapeshifting in folklore. With the use of the light she changes “dead” objects into something of a glowing mystery.