Hero banner

Ett levande galleri

På Taverna Brillo är vi stolta över vår konst och vi vill fylla restaurangen med spännande upplevelser. Hittills har vi haft över 100 unika utställningar i våra lokaler. När du besöker våra vernissager och utställningar har du möjlighet att köpa konst, men vi är också måna om att ha permanenta verk som du alltid kan uppleva. Hos oss är det viktigt att låta konsten vara en del av rummet och få den att leva kvar i decennier, precis som restaurangen. Därför har vi låtit en del av våra verk skapas direkt på väggen och inredningen.

På Brillo händer det alltid något nytt och konsten är inget undantag. Upplev den genom våra utställningar, under en måltid eller på en drink i baren.

Läs mer

Konst just nu

preview image
Konstnär: Amanda OomsMedia: KollageDatum: 2023

Amanda Ooms – Alla Timmarna. Med nya verk, med nyvunnen kärlek för collage.

Ooms har vågat såga sig igenom mögliga affischer på gatan, gulnade tidskrifter från förkrigstiden och klassiska mästerverk av Munch, Michelangelo, Picasso med flera. ALLA TIMMARNA har en dubbel betydelse. Arbetet tog Ooms ur en svår livskris. Att våga riva, klippa och skära helt ohämmat och sätta ihop på nytt gav henne möjlighet att se det egna livet på samma sätt. En massa bitar, viktiga och oviktiga, skapar en ny helhet. Det gäller att hitta skönheten, en form av ordning, även om vissa bitar är fula. Konstverken är en inbjudan till att se det gamla i nya sammanhang. Var och en kan välja sin historia i bilderna. Vi lever ju in en brytningstid, säger Amanda Ooms. Kanske måste vi våga riva sönder mer än bara bilder, och sätta ihop det på nytt?
preview image
Konstnär: Ragnar PerssonMedia: MåleriDatum: 2023

Ragnar Persson Green Room, i Bar Brillo

Ragnar Persson visar verk i Bar Brillo från tisdag 17 oktober 2023 till lördagen den 25 nov. Den första utställningen på återöppnade Bar Brillo är med en konstnär som blivit älskad av Stockholms konstscen. I Baren presenteras 10 verk på glas, samt ett stort textil verk. Ragnar har även gjort motiv till Barmenyn och till ett antal servetter. Ragnar Persson är född i Tavelsjö utanför Umeå under sin barndom spenderade han somrarna i Norrland. Det kan vara därför som skog och djur återkommer i hans verk. Men inte bara barndomen utan även tonåren avspeglar sig i verken. Det som kan kännas som oskyldiga och gulliga motiv blandas med hårdrockens estetik (till exempel döskallar, svarta månar och mytologiska väsen). I hans verk märks det hur Ragnar älskar att teckna, eller som han själv uttrycker det; "Det finns en sprängkraft i teckningar som är helt makalös."