Om oss

Taverna Brillo är ett italienskt brasserie i svensk tappning. Den stora matsalen omges av barer som erbjuder pizza, glass och blommor. Utbudet är lika generöst som öppettiderna, från lunch till sen kväll. Menyn har sina rötter i den italienska kokkonsten men fått en svensk tolkning av Taverna Brillo, vår kökschef är Edoardo Ottati.

Matsalen

Matsalen är inspirerad av den italienska mat vi älskar och som blivit en stor del av den svenska matkulturen. Inredningen är signerad Jonas Bohlin. Såsom i alla hans verk finns det väl genomtänkta detaljer.

VÄXTHUSBAREN

Växthusbaren ligger längst in i Taverna Brillo, bredvid Växthuset. Ofta stimmigt och fullt av liv på kvällarna. Fokus på ny musik med DJ- och livespelningar.

GLASS OCH ESPRESSOBAR

Vid entrén på Sturegatan ligger vår minsta bar som erbjuder kaffe och  vår fantastiska glass, gjord på naturliga råvaror och som smakar precis som riktig glass ska smaka. Glassmakerna varierar från dag till dag. Kom förbi och fika eller köp med favoritglassen hem i halvlitersförpackning.  Espressobaren är av italienskt slag och förlängs under sommarmånaderna med en uteservering.

NAMNET TAVERNA BRILLO

Med TAVERNA menas en allmän lokal, där gäster kan beställa mat och dryck. Italienska tavernor skiljer sig från barer då de vanligtvis håller öppet även dagtid. Tavernor serverar även hela måltider. Ordet härstammar från det antika Roms ”tabernae”, livsmedelsbutiker som erbjuder möjligheten att konsumera livsmedel, dryck och ibland även boende på en och samma plats.

BRILLO betyder, beroende på hur man vill tolka det, salongsberusad eller solstråle. Brilloboxen av Andy Warhol är dessutom föremålet för en av världens mest omdebatterade konsthistorier.

Vi valde namnet Taverna Brillo mest för att solen skiner in i lokalen genom en ljuskupol, passerar matsalen och cocktailbaren för att slutligen landa i vårt kök och bageri. Att Brillo sen även är slang för salongsberusad på italienska kan vara för att man skiner och strålar lite extra i det tillståndet. Det är ett tillstånd som vi önskar att alla har hos oss; smått berusade, men inte just av alkohol, utan av mat, konst och livets goda i allmänhet.