Tisdag 15 juni - Lördag 31 juli
16:00 - 00:00
Bar Brillo

Utställning Appleby Horse Fair, Eva Edsjö

Eva Edsjö om “Appleby Horse Fair”

“De dundrar fram, i galopp, mitt inne i det lilla samhället. Ingen sadel, ingen hjälm så klart. Det är en hästmarknad, men de är lika mycket där för att visa upp sig själva.”

 

BAR BRILLO 15.06.2021 – 31.07.2021

Verken är till salu.
Verkförteckning finns på plats från den 15/6.

TEXT
Av Madelaine Levy:

::::::

Eva Edsjö är fotograf, bosatt i Stockholm. Hon är utbildad på University of Westminister i London, och var under många år verksam i Storbritannien. Idag arbetar hon såväl med kommersiella kunder som redaktionella uppdrag.

I Eva Edsjös personliga projekt möter vi människor som väljer att leva i samhällets marginaler – bland Malis sanddyner, i Arizonas öken, eller i Londons ytterkanter. Hennes dokumentära porträtt kan för betraktaren framstå som arrangerade, men de är ögonblicksbilder, skapade utan regi eller scenografi, i naturligt ljus eller med handhållen blixt.


I femton år har Eva Edsjö följt resandefolket pavee, irländska travellers. I sviten “Under the Westway” (2007) porträtterade hon denna grupp, som sällan släpper in utomstående, inne i deras hem – ett husvagnsläger under en av Londons motorvägskorsningar.

För många travellers är hästar en viktig del av livet, en länk till folkets historia som nomader. I “Appleby horse fair” som nu visas på Brillo samlas Eva Edsjös bilder från det lilla samhället Appleby i norra England. Hit kommer varje år upp emot 10 000 resande från olika delar av Storbritannien. Just här, under dessa korta dagar, är en grupp människor som vanligen lever avskilt och mycket sällan tar plats i offentligheten i händelsernas centrum – och i majoritet.

 

För mer info se mer här;

http://www.evaedsjo.com/travellers-in-london