Torsdag 21 april - Tisdag 31 maj
00:00 - 00:00
Taverna Brillo

Samaneh Reyhani x Kolsvart visar skulpturer på Taverna Brillo

Samaneh Reyhani var ett av de stora namnen på förra upplagan av Market Art Fair,
då visades hennes skulpturer upp av Galleri Arnstedt.
Nu visar hon upp fyra marmorskulpturer i entrén till Taverna Brillo.

Black sculpture: 14 x 44 x 23 cm


Yellow sculpture: 12 x 46 x 24 cm

Sea foam: 15 x 50 x 30 cm


Pink sculpture: 13 x 44 x 23 cm (kom och kolla)

Samaneh Reyhani arbetar med skulptur och utforskar skickligt det kroppsliga och det känslomässiga som representeras av det påtagliga och immateriella i hennes verk. Detta har skickligt uppmärksammats av Nils Tenje på godistillverkaren Kolsvart.
Formen på Samaneh Reyhanis skulpturer har därför även omvandlats till små godisbitar av Kolsvart. Dessa godisbitar finns nu att provsmaka på Taverna Brillo.

Reyhani är även representerad av Cecilia Hillström Gallery

 

Mer info om Samaneh Reyhani

Samaneh Reyhani arbetar med skulptur och utforskar skickligt dualiteten av det kroppsliga och det känslomässiga som representeras av det påtagliga och immateriella i hennes verk. Material som trä och sten förvandlas bortom sin inneboende materialitet, vilket resulterar i former och former genomsyrade av en visuell poesi.

Samaneh Reyhani, f. 1990 i Teheran, Iran, är baserad i Malmö och har en MFA från Malmö Konstakademi och en BFA från University of Art, Teheran, Iran. Reyhani har ställt ut på Malmö konstmuseum, Kulturhuset, Stockholm, Uppsala konstmuseum och Ystads konstmuseum. Hon tilldelades Edstrandska stiftelsens och Anna-Lisa Thomsons Till Minnes stiftelses stipendier 2017, Aase och Richard Björklunds stiftelse 2018 och Konstnärsnämndens ettåriga arbetsstipendium 2019. Reyhani är representerad i Statens konstverks samlingar. , Malmö konstmuseum, Uppsala konstmuseum, Helsingborgs museum, Region Skåne, Uppsala kommun och Ståhls Samling Norrköping.