Owe Gustafson, Tintin på Bar Brillo

Owe Gustafsons konstnärskap kännetecknas av en förkärlek för humor och i denna utställning dyker en internationellt känd lugg upp i oväntade situationer och på oväntade platser.
Owe Gustafson har tidigare lekt med denna frisyr, och varit i kontakt med upphovsmannen som blev så förtjust så han gav Owe carte blanche att använda denna i sina verk.

 

Owe Gustafson (f 1940) är en svensk konstnär, författare, illustratör och tecknare.
Gustafson är bosatt i Stockholm sedan han gick på Konstfack 1959–1964.
Han är mest känd för bilderna och animationerna till barnprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter, som hade premiär på SVT 1973.

I denna utställning på Bar Brillo gör Owe en tolkning av en världskänd frisyr som dyker upp på olika platser. Owe har själv en variant när denna frisyr klär honom i Gamla Stan år 1977.
Humorn och oväntade klurigheter är stora kännetecken i hans konstnärskap.

Owe Gustafson har ställt ut i såväl Paris, New York som Tokyo. I Sverige har han haft separatutställningar på bland annat Eskilstuna konstmuseum, Seriegalleriet, Tomelilla konsthall och Teckningsmuseet i Laholm. Gustafsons verk finns bland annat i samlingen på Kalmar konstmuseum. Gustafson är representerad av galleri SPG, där han tidigare i år hade en utställning med namnet; Ingen konst alls.

 

Se mer här;
https://spgallery.se/owe-gustafson-ingen-konst-alls/

 

Och text om utställningen;
https://www.svd.se/a/AL44m5/fjorton-utvalda-farger-racker-ett-helt-langt-malarliv

 

Detta händer på Taverna Brillo

preview image
Tisdag 17/01 - Lördag 18/02 | Bar Brillo | Konst

Konst, CARIN BILDT - BLÄNDAD

BLÄNDAD, 17.01.2023-18.02.2023 Carin Bildt (f 1989) är utbildad på Kunstakademiet i Bergen och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm där hon tog examen 2021. Hennes främsta medium är måleri. I verken ryms ett intuitivt sökande efter ett lugn eller en tystnad och arbetet tar ofta avstamp i fotografiet eller frågor kring andlighet och naturvetenskap.

preview image
Onsdag 25/01 - Lördag 4/03 | Växthusbaren | Konst

Sahara Widoff på Taverna Brillo “The Last Complete Full Moon Collection”

Sahara Widoff “The Last Complete Full Moon Collection” Växthuset, Taverna Brillo 25.01.2023 - 04. 03.2023 Sahara Widoff (born 1979) is a Swedish and Stockholm based artist and curator. At her exhibition in Taverna Brillo Sahara is exploring the use of light as a changing materia, the metamorphosis and the connection to shapeshifting in folklore. With the use of the light she changes “dead” objects into something of a glowing mystery.

preview image
Torsdag 23/02 - Lördag 18/03 | Bar Brillo | Konst

Sven X-et Erixson ANIARA på Bar Brillo

Sven X-ets familj visar nu de originalmålningar och skisser som ligger till grund för dekor och kostymer till Sci-fi operan Aniara, som framfördes 1959 på Kungliga Operan. Aniara, med undertiteln En revy om människan i tid och rum, bygger på Harry Martinssons versepos med samma namn som publicerades 1956. Det här är en unik svit med en av Sveriges största konstnärer inom modernt måleri som tolkar ett av svensk litteraturs mest betydande verk, en verklig tidsskildring. Sven X-et Erixson (1899-1970) var en betydande konstnär inom modernt svenskt måleri. Hans måleri, i ofta lysande färger, kännetecknas av spontana och temperamentsfulla arbeten. Sven X:et Erixson var en av grundarna av gruppen Färg och Form, där bland annat Bror Hjorth, Vera Nilsson och Albin Amelin fanns med. Stort tack till Roland Hjort och Irma Ericson som gjort denna utställning möjlig.