Upptäck vår meny
Taverna Brillo är ett brasserie med en inspirerande fusion av smaker från hela Medelhavsregionen. Vår stolthet ligger i vårt engagemang för att skapa rätter från grunden med de finaste tillgängliga råvarorna. Vår mångsidiga meny omfattar både klassiska favoriter och innovativa rätter som garanterat kommer att få dig att komma tillbaka till oss om och om igen.
Vår meny
Grekiska dagar
Detta är vad du kan avnjuta under våra grekiska dagar 25–27 april. Varmt välkommen!
Vi tar i första hand grönsaker från vår odling i Ulriksdal.
FÖRRÄTTER | |
GREKISK SALLAD Gurka, tomat, fetaost, oliver, rödlök |
175 kr |
FILODEGSRULLAR Fetaost, honung, sesam, espelettepeppar |
145 kr |
VARMRÄTTER ATT DELA PÅ | |
MEZE Fava, melitzanosalata (aubergineröra), kolokithokeftedes (zucchinibiffar), oliver, tzatziki, grillad aubergine, grillat pitabröd |
195 kr / pp |
GREKISK GRILLMIX FÖR HELA SÄLLSKAPET Lamm, kyckling, gyros, grönsaker, moussaka, grillat pitabröd |
450 kr / pp |
DORADE grillad fisk, grillade grönsaker, citron, oliviade |
325 kr |
DESSERTER | |
Melon x3, myntaglass, honung | 125 kr |
Baklava | 30 kr |
LUNCH V.17
Vi tar i första hand grönsaker från vår odling i Ulriksdal.
MÅNDAG
Marockansk köttgryta, raz el hanout, kumin morötter, dadlar, cous cous |
195 |
TISDAG
Grillad Svensk Pluma, grönpeppar sås, haricoverts, och rostad potatis |
195 |
ONSDAG
Biff kofte, bulgur, tabouleh, feta ost, och kramig tomat sås |
195 |
TORSDAG
Brässerad kyckling, gnocci, bladspenat, rostad lök, konfiterad tomater, och smörsås |
195 |
FREDAG
Kalv tri-tip, gem sallad, pico de gallo, harrisa bernaise och pommes |
235 |
FÖRRÄTTER | |
HUMMUS TAHINI garbanzo, grön harissa, olivolja, vedugnsbakad bröd |
95 |
CALAMARES FRITI Friterad bläckfisk, aioli, chimi churry, citron |
135 |
GÖS ”CRUDO” Råmarinerad gös, citron, olivolja, pepperonchino |
170 |
CROQUETTES lufttorkad Iberico Bellota, parmesan, jalapeño |
130 |
RÅBIFF Rostad schalottenlök, tryffelpeccorino, cornichonger, örtsallad. |
180/260 |
VARMRÄTTER |
|
Rostad broccoli, mahumarra, mynta yogurt, valnötter, gurka, och brynt smör | 195 |
Za’atar bakad torskkrage, rotselleri pure, citron syrad spetskål, och buerre blanc | 235 |
SALLAD Panerad getostsallad med sesam, sparris, gravad citron, och tomat |
195 |
Rostad paprikasoppa, gremoulata, och spanakopita | 155 |
FRÅN FISKKYLEN OCH KÖTTKYLEN
VI KÖPER DIREKT FRÅN AUKTIONERNA I STOCKHOLM, GÖTEBORG OCH ÖVRIGA VÄRLDEN |
|
DORADE HEL URBENAD, Odlad, Egeiska havet, TR Grillade grönsaker, citron, salsa canaria |
295 |
RYGGBIFF MED KAPPA, SV, Delsbogård, kviga, minst 24 månader Pommes frites, sallad, bearnaisesås |
395 |
DESSERT | |
TARTE DU JOUR | 95 |
MARÄNGDESSERT - mango, passionfrukt, lime | 150 |
CHOKLAD MILLEFUILLE - vaniljglass, choklad, hasselnötter | 135 |
STICKEY BANOFFY PUDDING - kolasås, rom, banan | 135 |
RABARBER - Yoghurtglass, kardemumma, hibiscus | 125 |
AFFOGATO - Vaniljglass, espresso | 65 |
KAFFEGODIS | 45 |
Vi tar i första hand grönsaker från vår odling i Ulriksdal.
SNACKS OCH FÖRRÄTTER | |
HUMMUS TAHIN Garbanzo, grön harissa, vedugnsbakad pita |
125 kr |
FALAFEL Syrad rödkål, sauce picante |
130 kr |
FRITO MIXTO Friterad bläckfisk, smelt, calamari, aioli, chimi churry |
145 kr |
CROQUETTES Lufttorkad Iberico Bellota, parmesan och jalapeno |
135 kr |
SALUMERIA MIXTA Utvald chark och ost för dagen | 195 kr |
SALUMERIA GRAND DELUX | 450 kr |
HALV RÅBIFF
Harissa, syrad lök, grillat bröd |
180/ 225 kr |
VIT SPARRIS
Citronbakad sparris, stenbitsrom, citronverbena |
195 kr |
POLPO
Grillad polpo, oliviade, syrad chili, vinäger |
220 kr |
BURRATA
Melon, tomat, basilika, espelettepeppa |
185 kr |
VARMRÄTTER |
|
RAMSLÖKSPASTA
Hjärtmusslor, blåmusslor, ramslökspesto, mandel |
245 kr |
CEASARSALLAD
Grillat kycklingspett, tomat, krutonger, pancetta |
255 kr |
SOCCA
Kronärskocka, syrad grön tomat, fetaost |
255 kr |
RÅBIFF
Friterade färsklökar, harissa, citroninlagd aubergine |
260 kr |
LINGUINI MED SKALDJUR
Tomat, harissa, citron |
350 kr |
SECRETO DI IBERICO
Marinad kronärskocka, romesco |
335 kr |
KVÄLLENS FISK OCH KÖTT
VI KÖPER DIREKT FRÅN AUKTIONERNA I STOCKHOLM, GÖTEBORG OCH ÖVRIGA VÄRLDEN |
|
FRÅN FISKKYLEN |
|
SVÄRDFISK KOTLETT Bakade och konserverade tomater, chili escabeche, olivolja |
420 kr |
GÖS
Fänkål, blåmusslor, sobrasada, citron |
385 kr |
PIGGVAR
Mjölkkokt mandel, grillad vitlök, skaldjurshollandaise |
495 kr |
UER/KUNGFISK
Sotad cima de rapa, gravad citron, oliver |
295 kr |
DORADE
Grillade grönsaker, sivripeppar, salsa canaria
|
325 kr |
FRÅN KÖTTKYLEN |
|
ENTRECÔTE PÅ BEN, SVERIGE(ca40 min) Svensk Rödbrokig, mjölkko (minst 70 mån) |
1350 kr (2p) |
T - BONE Black Angus Salamanca (Sp) (ca 40min) Grillad biff på ben och oxfiletartar. Bakade tomater, grönsallad, pommes frites, bearnaise |
1580 kr (2p) |
RYGGBIFF MED KAPPA, Delsbogård, kviga, minst 24 månader | 425 kr |
DESSERT | |
AFFOGATO
Vaniljglass, Espresson |
65 kr |
MARÄNGDESSERT - mango, passionfrukt, lime | 150 kr |
CHOKLAD MILLEFUILLE - vaniljglass, choklad, hasselnötter | 135 kr |
STICKEY BANOFFY PUDDING - kolasås, rom, banan | 135 kr |
RABARBER - yoghurtglass, kardemumma, hibiscus | 125 kr |
KAFFEGODIS
|
45 |
OST - bittersallad, honung, vinäger, fröknäcke gruyere 18 mån, fourme d’Ambert, p’tit saint Maure |
75/195 kr |
SALUMERIAN |
|
Oliver/Marcona mandlar | 65 |
Padrones Escabache | 95 |
CHARCUTERIE (50g) | |
Jamon Iberico Belllota, 36 mån SP | 245 |
Noir de Bigorre, 20 mån FR | 215 |
Magalica, 24 mån SP | 155 |
Prosciutto San Daniele, 18 mån IT | 145 |
Coppa di Parma IT | 125 |
Salchichon Iberico Bellota SP | 105 |
Fuet Especial SP | 85 |
DELIZIE (KONSERVERADE DELIKATESSER) Serveras med bröd, citron & salsa Canaria |
|
Boccerones i vinäger |
125 |
Blåmusslor ”Escabeche” | 110 |
Små sardiner i olivolja | 75 |
Sardeller i olivolja | 120 |
Sardeller i smör | 120 |
Drottningkammussla, tomat | 85 |
Näbbgädda i olivolja | 95 |
Vi tar i första hand grönsaker från vår odling i Ulriksdal.
SNACKS OCH FÖRRÄTTER | |
HUMMUS TAHIN Garbanzo, grön harissa, olivolja och vedugnsbakad pita |
125 kr |
FALAFEL Syrad rödkål & sauce picante |
130 kr |
FRITO MIXTO friterad bläckfisk, smelt, calamari, aioli, chimi churry, citron |
145 kr |
CROQUETTES Lufttorkad Iberico Bellota, parmesan och jalapeno |
135 kr |
RÄKCOCKTAIL
Grönlandsräka, gemsallad, melon, avocado, koriander |
175 |
HALV RÅBIFF
Harissa, syrad lök, grillat bröd, pommes frites |
225 kr |
VARMRÄTTER |
|
MOULES FRITES
Pommes Frites, aioli |
225 kr |
RAMSLÖKSPASTA
Hjärtmusslor, blåmusslor, ramslökspesto, mandel |
245 kr |
CEASARSALLAD
Kycklingspett, parmesan, krutonger, pancetta |
255 kr |
RÅBIFF
Fritterade färsklökar, harissa, citroninlagd aubergine |
260 kr |
RYGGBIFF MED KAPPA Delsbogård, kviga, minst 24 mån (Sv) Bakade tomater, grönsallad, pommes frites, bearnaise |
425 kr |
PORK BUN
Pulled pork, pommes frites, jalapenomajo, sallad |
295 kr |
DORADE
Grillade grönsaker, sivripeppar, salsa canaria |
225 kr |
CHARK (50g)Jamon Iberico Bellota, 36 mån ES......................................................................245 Noir de Bigorre, 20 mån FR..................................................................................215 Magalica 24 mån ES...............................................................................................155 Proscuitto San Daniele 18 mån IT........................................................................145 Coppa di Parma IT .................................................................................................125 Salchichon Iberico Bellota ES...............................................................................105 Fuet especial ES........................................................................................................85 SALUMERIA MIXTA Utvald chark och ost för dagen...................................195 SALUMERIA GRAND DELUX .........................................................................450 |
|
DELIZE (KONSERVERADE DELIKATESSER) |
|
DESSERT
MARÄNGDESSERT - mango, passionfrukt, lime.............................................150 OST - Gruyere 18 mån, Fourme d’Ambert, p’tit Saint Maure................75 / 195 |
Vi tar i första hand grönsaker från vår odling i Ulriksdal.
AW SALUMERIAN VARJE FREDAG 16/19 / OSTRON 10:- | |
SALUMERIAN | |
Oliver/Marcomandlar | 65 |
Ost-Gruyere 18 mån, Fourme d´Ambert, p´tit Saint Maure | 75/195 |
Padrones Escabache | 95 |
CHARK (50g) | |
Jamon Iberico Bellota, 36 mån SP | 245 |
Noir de Bigorre, 20 mån FR | 215 |
Magalica, 24 mån SP | 155 |
Prosciutto San Daniele, 18 mån IT | 145 |
Coppa di Parma IT | 125 |
Salchichon Iberico Bellota SP | 105 |
Fuet Especial SP | 85 |
Salumeria Mixta - Utvald chark och ost för dagen | 195 |
Salumeria Grand Delux | 450 |
DELIZIE (KONSERVERADE DELIKATESSER) Serveras med bröd, citron & salsa Canaria |
|
Boccerones i vinäger | 125 |
Blåmusslor ”Escabeche |
110 |
Små sardiner i olivolja | 75 |
Sardeller i olivolja | 120 |
Sardeller i smör | 120 |
Drottningkammussla, tomat | 85 |
Näbbgädda i olivolja | 95 |
Upptäck våra viner
Mat upplevs på bästa sätt med ett gott glas vin. Här ser du vår fullständiga vinlista.
Vi är Taverna Brillo
Taverna Brillo är ett vattenhål beläget vid Sturegatan och Humlegårdsgatan, ett stenkast från Stureplan. Här ses du för en enastående matupplevelse, cocktails och härligt umgänge. Ett brasserie som hämtar inspiration från alla länder kring Medelhavet.
För stora sällskap
Att avnjuta god mat i gott sällskap hör till de flesta middagstraditionerna runt Medelhavet. Samla familjen, arbetskollegorna eller vännerna och låt oss ta hand om er. För sällskap på 9 personer eller fler, vänligen kontakta oss via mail eller telefon.